Samen leven doe je met elkaar. Het lijkt een open deur, maar het is niet altijd zo vanzelfsprekend. Het vraagt inzet en inspanning om iedereen zich thuis te laten voelen in onze samenleving. Zeker nu het economisch allemaal niet zo mee zit, kunnen mensen en mooie activiteiten in de knel komen. Ook dan, of liever: juist dan moeten we er voor elkaar zijn.

In Ridderkerk geeft de stichting 'Help eens een handje' al sinds de jaren zeventig het goede voorbeeld. Na mijn komst naar Ridderkerk was deze stichting één van mijn verrassende ontdekkingen.

Ik bewonder de inzet van de mensen van 'Help eens een handje' voor mensen en organisaties die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ondanks wettelijke regelingen, subsidies en wat niet al houdt deze stichting jaar in jaar uit zijn bestaansrecht.

Ook nu laat 'Help eens een handje' weer van zich horen.
Van harte beveel ik de initiatieven van de stichting 'Help eens een handje' bij u aan!

Anny Attema,
burgemeester van Ridderkerk

Reeds vanaf de jaren ‘70 ging men van start. Acht mensen uit bedrijfsleven, sport cultuur en journalistiek vonden elkaar in een gemeenschappelijke gedachte om mensen en groeperingen te helpen die net iets te kort kwamen om hun doelstelling, in het algemeen op het sociale vlak, gestalte te geven. Men zamelt gelden in. Na rijp beraad wordt een aanvrager een bedrag ter hand gesteld. Deze legt hierover voor en na de besteding verantwoording af. Zij hebben hierdoor de zekerheid dat de verworven gelden terecht worden besteed. Zij genieten al jaren lang respect van zowel het Gemeentebestuur als van de Ridderkerkse bevolking en het bedijfsleven.

Heeft u belangstelling?
Gaarne willen wij, in een persoonlijk gesprek, de voorwaarden voor een sponsorschap met u bespreken. Bel ons secretariaat: (0180) 425 311 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Help Eens Een Handje.
De stichting stelt zich ten doel, middels fundraising, vereningen en/of instellingen die in de samenleving van de gemeente Ridderkerk op het gebied van hun doelstelling op sociaal en maatschappelijk terrein, net dat financiële steuntje in de rug nodig hebben om goed te kunnen funktioneren, financieel te ondersteunen. Het is aan de stichting te beoordelen wie in welk jaar voor ondersteuning in aanmerking komt.

Verenigingen en/of instellingen.
De verenigingen en/of instellingen leggen aan de stichting verantwoording af over de besteding van de aan hun beschikbaar gestelde fondsen.

Sponsoren.
Aan de sponsoren legt de stichting op zijn beurt desgevraagd verantwoording af over de doelen waar zij zich voor inzetten, en kunnen zij inzage krijgen over de besteding van hun sponsoring.