Vanaf 1996 organiseert het stichting ‘Help eens een Handje’ op Koningsdag een evenement voor verstandelijke beperkten in Ridderkerk. Met de spontane medewerking van een groot aantal plaatselijke transportondernemers, automobielbedrijven, gemeente, brandweer enz. wordt een onvergetelijke rondrit gemaakt met hen als bijrijder. Na de rondrit volgt een gezellig Oranjefeest waar in het bijzijn van onze sponsoren, verzorgers, ouders en gezellige muziek volop door de deelnemers wordt gedanst en uiteraard genoten van een lekker hapje en een drankje.

De verstandelijk beperkten kijken al maanden uit naar deze activiteiten.

In de 47 jaar dat Help Eens Een Handje bestaat zijn er heel wat initiatieven geweest. Doorbladerend op onze website zijn daar vele voorbeelden van.

De 20e truckersrit, georganiseerd door Stichting Help eens een Handje,  wordt gereden op Koningsdag 27 april 2016. De stoet van ruim 90 aangemelde trucks en bussen met meer dan 100 verstandelijk beperkten toeren enkele uren de gemeente Ridderkerk.

"Allemaal aan de kant een beetje!", roept een jongen, terwijl hij wild gebarend een chauffeur van een vrachtwagen laat inparkeren.

Loop hem niet in de weg, want hij heeft belangrijk werk te doen. De 20e truckersrit, georganiseerd door Stichting Help eens een Handje,  wordt gereden op Koningsdag 27 april 2016. De stoet van ruim 90 aangemelde trucks en bussen met meer dan 100 verstandelijk beperkten toeren enkele uren de gemeente Ridderkerk.