Uitgedorst met ambtsketting opende locoburgemeester en medebestuurslid van stichting Help eens een Handje Henk Dokter het Winterfeest.
Dit spetterende winterfeest, voor de verstandelijk beperkten, werd voor de 11e keer georganiseerd door voetbalvereniging Rijsoord in samenwerking met Stichting Help eens een Handje. In de sfeervolle Kraaienest kantine, omgebouwd tot feestzaal, was het voor de ruim 130 verstandelijk beperkten plus medewerkers en begeleiders weer snel en spontaan de voetjes van de vloer. Er werd gezongen, gedanst, gesprongen en gehost.
De polonaise slingerde met ongeregelde regelmaat door de feestzaal. De sfeer zat er weer snel en goed in door de live muziek van de broers Andy & Berry van duo Dellenoy Brothers. De wensen en verzoeknummers werden door de gebroeders spontaan en fantastisch vertolkt.
 
Presentator en feestbeest Jan Pol, dit jaar verkleed in babydoll, entertainde weer op zijn ongekend energieke en aanstekelijke manier de vrolijke deelnemers. Wat een energie heeft die man. De overheerlijke pannenkoeken van het Pannenkoekhuis Oosterpark, de smaakvolle gehaktballetjes van De Koning Vleeswaren en als afsluiter de verfrissende ijsjes van Meryl Event Group gingen er in als de gesponsorde koek van bakker van der Waal. Ook dit jaar droegen deze bedrijven door sponsoring het 11e winterfeest een warm hart toe.
 
De meeste deelnemers waren voor dit feest weer prachtig verkleed of geschminkt als verpleegster, heks, cowgirl, snoepmeisje of andere mooi creaties. Ter plekke "versierd" worden werd kleurrijk en creatief verzorgd door Face to Face. De mooiste, gezelligste en/of leukste uitdossing werden door onze jurydames Mary-ann, Liz en Jennifer beoordeeld en geprezen met een 1e, 2e en 3e prijs. De bekers werden, in gespannen verwachting, uitgereikt door Marcus Aardoom, voorzitter van Stichting Help eens een Handje. De als heks verklede Eveline van Ginkel sleepte de eerste prijs in de wacht. Tweede plaats was voor cowgirl Joyce Siebert en derde werd
snoepgrietje Rozanne Griffioen. De bekers werden zenuwachtig, maar vooral spontaan in ontvangst genomen en vervolgens gevierd met een polonaise.
 
Prinses Marielle overhandigde nog een mooie herinnerings medaille aan iedere genodigde.
De kersverse voorzitter van v.v. Rijsoord Ramon de Borst sloot deze geweldige dag af.
Hij bedankte alles medewerkers, sponsoren met de mededeling dat het volgende Winterfeest wordt gehouden op zaterdag 25 februari 2017.
 
 
Uitbundig, blij, vooral moe en voldaan gingen de deelnemers richting huis en konden v.v. Rijsoord, Stichting Help eens een Handje, vrijwilligers en de sponsoren weer terugkijken op een goed geslaagd feest.
 
Het winterfeest was naast de hulp van VV Rijsoord, stichting Help Eens Een Handje en de sponsoren alleen mogelijk door de fantastische hulp en inzet van de vele vrijwilligers en begeleiders van deze specifieke groep.
 
Namens Stichting Help eens een Handje, hartelijke dank!

En nu snel naar de foto’s...